13. maaliskuuta 2013

Kehitys kehittyy

Vai miten se menikään. Meillä on nyt oikein hieno wc yläkerrassa, kiitos ystävällisen ja ripeän putkimiehen, joka tuli ajallaan, otti kengät sisällä pois, ja tervehti oven läpi epäluuloisena "kuka siellä" -kysymyksellä aloittanutta lasta sanomalla "päivää, täällä on putkimies". Kiitän ja kumarran, ja käännyn mieluusti saman yrityksen puoleen toistekin!

Yläkerran wc:stä ei ole vielä järkkärillä otettua kuvaa, mutta tässä kännykkäkameralaatua. Ulkonäkö on edelleen aika omalaatuinen, mutta uusi, lasten kannalta juuri sopivan matala wc-istuin ja uusi, modernilla sekoittajalla varustettu hana riittävät meille. Kesällä sitten tasoitetta ja väriä seiniin, ja lattian pinnoitettakin voisi vielä vähän miettiä...


Kuvan ottamisen jälkeen lattialle on saatu matto, mikä vielä vähän parantaa käyttömukavuutta. Tuon vessan seinän takana oleva pikkupatteri ei toimi, joten pakkaspäivinä siellä on aika kylmä. Ja kuten aiemmin jo valitin, linoleumi on ihan hirvittävän kylmä paljaan (tai ohueen sukkaan verhotun) jalan alla. No, eiköhän patteriin joku päivä saada lämpöä, ja matto pitää jalkapohjat plussan puolella toistaiseksi.

Plussan puolella pysymisestä tulikin mieleeni, että lastenhuoneen patterin permostaatti sanoi sopimuksen irti. Se on päättänyt lämmetä vain kun sitä huvittaa, eli näihin aikoihin illalla. Muuhun aikaan päivästä sitä on turha yrittää kiertää - patteri ei lämpiä. Puin lapset illalla toisen huoneen patterilla lämmitettyihin yöpukuihin ja paksuihin sukkiin ja peittelin vielä kahden peiton alle molemmat. Nyt, kun patteriputki on aikansa naksahdellut lupaavasti, lienee aika käydä ottamassa toinen peittokerrot muksuilta pois, jos tiedossa on taas jokunen lämmin tunti. Täytyy viikonloppuna perehtyä termostaatin anatomiaan uudemman kerran, hohhoijaa. Meillä on täällä muutenkin aika viileää: keittiön mittari ulkoseinän vieressä sanoo 16 C ja olohuoneen mittari 17,5 C. Lastenhuoneessa tuntuu olevan parinkymmenen tienoille, meidän makuuhuoneessamme taas hytistään paksun englantilaisen talvipeiton alla villasukat jalassa (ihan omasta tahdosta tosin). Olohuone ei kyllä oikeasti ole niin kylmä, sillä yleensä istumme sohvalla kahden patterin kulmauksessa, jossa on ihan riittävästi lämpöä. Silti, ensi talveksi pitää saada keittiön toinen patteri kuntoon, samoin kuin se yläkerran pikkupatteri. Ja edelleen olen sitä mieltä, että pönttöuuni tai takka olohuoneeseen, ja pian!

Mutta kaikesta tästä kylmyydestä huolimatta taimimultaan kylvämäni kesäleimun ja basilikan siemenet ovat itäneet! Muita lajeja ensimmäisestä kylvösatsista vielä odottelen, mutta tämä on jo puoli voittoa. Ja kuistin ikkunalaudalla, hädin tuskin plussan puolella talvehtinut pelargoni on herännyt ja tehnyt uutta versoa! Vaikka varpaita palelisi, sydäntä sentään lämmittää.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tiesithän, että on olemassa myös sellaisia irtopattereita, jotka toimii sähköpistokkeessa. Löytyy Claes Ohlsonilta tms paikoista ainakin.

Päivi